Συστατικά
Συστατικά: Χταπόδι (Octapus vulgaris) πλοκάμι καπνιστό, ξύδι, αλάτι, ζάχαρη, μπαχαρικά.
Περιοχή αλίευσης: FAO 34 ΚΑ Ατλαντικός
Αλιεύτηκε με τράτα
Συνδυασμοί - προτάσεις χρήσης
• Σερβίρετε το μαριναρισμένο καπνιστό χταπόδι ως ορεκτικό σε ένα πιάτο με λεπτές φέτες λεμονιού και ελαιόλαδο.
• Προσθέστε το σε μία σαλάτα με φρέσκα λαχανικά, ρόκα, καπνιστή πιπεριά και από πάνω αρωματίστε το με λίγο λεμόνι.
• Σερβίρετε το σε ένα πιάτο παραδοσιακών μεζέδων με το καπνιστό χταπόδι, ελιές, καπνιστή πιπεριά, κρεμμύδι και ελαιόλαδο.
• Χρησιμοποιήστε το μαριναρισμένο χταπόδι ως γέμιση σε ψωμάκια, προσθέτοντας τζατζίκι Pitenis, ντομάτα και μαρούλι.
• Προσφέρετε το χταπόδι ως συνοδευτικό σε πιάτο με πατάτες τηγανητές και σκορδαλιά.
• Προσθέστε το σε ένα ριζότο με λευκό κρασί, καπνιστή πιπεριά και παρμεζάνα.
• Φτιάξτε μια μακαρονάδα με το καπνιστό χταπόδι, αρωματισμένο με λεμόνι, σκόρδο και πιπέρι.
• Προσθέστε το σε ένα sandwich με ρόκα, ντομάτα, καπνιστή πιπεριά και αντζούγιες.
• Σερβίρετε το μαριναρισμένο καπνιστό χταπόδι σε ένα πιάτο με μαριναρισμένα λαχανικά και αγκινάρες.
Συνταγή: Καλαμάρι γεμιστό με χταποδάκι Pitenis
Υλικά
• Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Ερωτόκριτος
• Ταραμάς Pitenis
• Χταπόδι μαρινάτο καπνιστό Pitenis
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Πάπρικα Καπνιστή
• Μπούκοβο γλυκό
• Ρίγανη
• 1 μεγάλο καλαμάρι
• Μουστάρδα με Θυμάρι και Ρίγανη Pitenis
• Λεμόνι Χυμός
Εκτέλεση
Ανοίγουμε και καθαρίζουμε το καλαμάρι
Κόβουμε το Χταπόδι Πλοκάμι Pitenis σε κυβάκια
Αναμειγνύουμε με Μουστάρδα με Θυμάρι και ρίγανη Pitenis και γεμίζουμε το καλαμάρι
Σε ένα μπολάκι αραιώνουμε τον Ταραμά Pitenis με λεμόνι και ελαιόλαδο
Αλείφουμε το καλαμάρι
Φτιάχνουμε ένα μείγμα με τα μπαχαρικά
Πασπαλίζουμε με το μείγμα από τα μπαχαρικά και ψήνουμε σε σχαροτήγανο με Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Ερωτόκριτος