Συστατικά
Συστατικά: Γαύρος φιλέτο μαρινάτο (Engraulis encrasicolus), ηλιέλαιο, ελιά, ξύδι, αλάτι, σκόρδο, κάπαρη, μπαχαρικά, ρυθμιστής οξύτητας: κιτρικό οξύ.
Περιοχή αλίευσης: FAO 37.3.1 Αιγαίο
Αλιεύτηκε με γρι-γρι
Συνδυασμοί - προτάσεις χρήσης
• Προσθέστε τον μαριναρισμένο γαύρο φιλέτο με ελιά σε μια φρέσκη πράσινη σαλάτα για μια γευστική και θρεπτική επιλογή.
• Χρησιμοποιήστε τον για να φτιάξετε νόστιμα ψητά σάντουιτς με φρέσκα λαχανικά και αρωματικά μπαχαρικά.
• Προσθέστε τον γαύρο σε πίτσα ή τάρτα με λαχανικά και ελιές για να προσδώσετε ένα μεσογειακό άγγιγμα και πλούσια γεύση.
• Απολαύστε τον σαν ορεκτικό, σερβίροντάς τον με κριτσίνια, αλμυρά κέικ ή κρεμμυδάκια συνοδεύοντας το ούζο ή το τσίπουρο.
• Προσθέστε τον γαύρο σε μακαρονάδες ή ριζότο για να δώσετε έναν μοναδικό γευστικό πλούτο στο πιάτο σας.
Συνταγή: Ελληνική Σαλάτα με Γαύρο Μαρινάτο, Ξυνοτύρι & Πιπεριά Φλωρίνης
Υλικά
• 250 γρ. τοματίνια
• 80 γρ. πιπεριές Φλωρίνης Pitenis
• 100 γρ. Ξινοτύρι Pitenis
• 50 γρ. Γαύρος μαρινάτος σε βάζο με ελιά Pitenis
• 120 γρ. κρητικά παξιμάδια
• 15 γρ. κρίταμο τουρσί
• 10 ml τσίπουρο με γλυκάνισο
• 30 ml Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Ερωτόκριτος
• Αλάτι
• Ζάχαρη
• Θυμάρι φρέσκο
• Ξύδι κρασιού
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα παξιμάδια σε μια μπασίνα και τα ραντίζουμε με το τσίπουρο. Προσθέτουμε τα τοματίνια, την πιπεριά Φλωρίνης Pitenis, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξύδι, το ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε τη σαλάτα σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε διάσπαρτα το ξινοτύρι Pitenis, τον γαύρο και κρίταμο τουρσί.
Σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι.